Legyen szó akár belvárosi, akár bevásárlóközpontokban levő üzlethelyiségekről, egyre fontosabb a kiskereskedelmi egységek helyszínének kiválasztása mögötti szempontok tudatos figyelembe vétele. Az ingatlantulajdonosoknak minden eddiginél nagyobb kihívásokat jelent az, hogy megfeleljenek a bérlők egyre magasabb elvárásainak.

Az ingatlan tulajdonosa számára az üres üzlethelyiség sok esetben csak kiadandó négyzetmétert jelent, ám a bérlőnek ugyanaz a helyiség az üzleti lehetőséget és a vele járó befektetést jelenti, ami ahhoz szükséges, hogy megszólítsa és bevonzza a vevőket, és a betérő vásárlókból bevételt és nyereséget kovácsoljon. A nemzetközi kiskereskedelem szereplői ma már tudományos professzionalizmussal értékelnek egy-egy bérleti lehetőséget és jól bevált módszereket alkalmaznak a mérhető teljesítménymutatók becslésére, mint pl a betérő vevők aránya, a konverziós ráta, az egy tranzakcióra jutó költés összege, az egy vásárlásra jutó termékek darabszáma, az egy négyzetméter alapterületre jutó árbevétel összege stb.

Egy bankfiók céljából használt üzlethelyiség bérlésével szemben támasztott követelmények egész mások, mint egy kávézó üzemeltetőjének elképzelései- ám mindkét esetben szakmai ismeretek és tapasztalat szükséges a megfelelő megoldás megtalálásához. Munkatársaink gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek e fenti különleges “üzleti kémia”területén és készséggel állnak ügyfeleink rendelkezésre annak érdekében, hogy sikeresen rátaláljanak a legmegfelelőbb helyszínre és ingatlanra és azt a legkedvezőbb bérleti vagy vételi feltételek mellett hozzák be az ügyfél portfoliojába.