Éremeső a 17. FINA Masters Világbajnokságon

Bérlőképviselet

Éremeső a 17. FINA Masters Világbajnokságon

Kollégáink nem csak az irodapiacon állják meg a helyüket. A vízi sportokban is sikeres vezetőink mesésen szerepeltek a tegnap lezárult 17. FINA Masters Világbajnokság úszóversenyein és vízilabda tornáján. Ügyvezető partnerünk, Kalaus Valter a 45-49 évesek korcsoportjában hét úszószámban ért el kiváló eredményeket és új csúcsokat. Szenior projektvezetőnk, Tóth-Deme Miklós, pedig vízilabda csapatával, az Oázis SC-vel negyedik helyezést ért el a 40+ korosztályban.

Kalaus Valter csak egy éve határozta el, hogy indul a Budapesten megrendezett FINA Masters világbajnokságon. A szöuli olimpián is résztvevő és korábbi háromszoros ifjúsági Európa-bajnok töretlen elszántsággal készült a tornára, ami meg is hozta az eredményét: hét versenyszámból összesen hét érmet gyűjtött. Szinte rutinos könnyedségű karcsapásaival a fiatalabb korosztályokat is kenterbe verő időeredményekkel teljesített. Kalaus egy világcsúcsot is elért a 100 m gyors versenyszámban, és új országos csúccsal nyert a 200 m gyors és a 400 m gyors versenyszámokban is. A Budapesti Honvéd Sportegyesület úszójaként így összesen hatszor léphetett dobogóra három világbajnoki aranyéremmel (100 m gyors, 200 m gyors, 400 m gyors) és három ezüstéremmel (3 km nyíltvízi, 800 m gyors, 4×50 m gyors váltó). A 4×50 m vegyes váltóban szintén kiemelkedő, negyedik helyezést ért el csapatával.

„Nem volt könnyű a közel egyéves felkészülést a munkámmal és a családdal összeegyeztetni, de most, hogy ilyen sikeresen zárult a Masters Világbajnokság számomra, azt mondhatom, nagyon megérte. Célom az volt, hogy minden egyéni versenyszámban dobogóra kerüljek, és ezt maximálisan sikerült teljesítenem. Nagyon boldog vagyok, és egyben óriási köszönettel tartozom mindenkinek, aki az elmúlt egy évben a felkészülésemet segítette” – nyilatkozta Kalaus a részvétel kapcsán.

Tóth-Deme Miklós, és csapata, az Oázis SC bravúros szereplést nyújtott a vízilabda tornán. Fáradhatatlan küzdelmek során jutottak el a negyedik helyig, a csoportból továbbjutva a legjobb nyolcba, majd pedig a legjobb négy közé verekedték magukat. A csapat az elődöntőt az olimpiai bajnokokból álló Millennium ellen vívta, és bár alulmaradtak a küzdelemben, a legszorosabb eredményt ők érték el. Később a Millennium csapata lett a 40+ korcsoport világbajnoka. Így az Oázis SC csoport negyedik helyezése igazán szép eredménynek mondható az ilyen világklasszis pólós mezőny mellett. Tóth-Deme Miklós irányító jobbszélsőként, gyakorlatilag végigjátszva a tornát, hasznos passzokkal és gólokkal segítette csapatát.

„A Masters rendezvények amellett, hogy a sportról, az eredményről és az egészségről is szólnak, dominál a játékosok közötti tisztelet, összetartás és szeretet. Ezt éreztük a budapesti VB-n is, ami hatalmas élmény volt. Nemcsak azért, mert hazai közönség előtt tudtunk igen szép eredményt elérni, de azért is, mert a VB rendkívül jól szervezett és profi volt, továbbá lehetőségünk nyílt a Millennium csapata ellen játszani. A felkészülésünkkel, a csapat játékával és a saját teljesítményemmel is elégedett vagyok, amellett persze, hogy tudjuk, hogy van hova fejlődni“ – tette hozzá Tóth-Deme.