Budapesten terjeszkedik Európa legnagyobb hostel-lánca

a&o hostel Budapest

Budapesten terjeszkedik Európa legnagyobb hostel-lánca

Első hostelét nyitja meg hamarosan Budapesten az a&o csoport. Európa legnagyobb hostel lánca egy évig kereste a számára megfelelő épületet, melyet végül a 7. kerület frekventált részén találtak meg, a Cresa segítségével.

A századfordulón épült, korábban lakó, később iroda majd diákszálló funkciójú épületben, 108 szobát alakítanak ki, 412 férőhellyel mely az elsősorban alacsonyabb árfekvésű szállást kereső turistákat vonz majd. A többágyas és családi szobákkal is rendelkező hostel várhatóan 2019. harmadik negyedévében nyitja meg kapuit.

„A megfelelő ingatlant sikerült megtalálnunk egy nagyszerű helyen. Ennek az épületnek van egy bizonyos bája, amit felfedezhetünk a magas mennyezetű terekben és a butikhotel kinézetű belső udvarban is. Minden fontosabb turisztikai helyszínhez közel van és a főpályaudvar is csupán 10 percre található.” – mondta André Yoleri, az a&o csoport Fejlesztési Igazgatója. A cég expanziós terveivel kapcsolatban hozzáfűzte „Szeretnénk tovább bővülni a közép-kelet-európai régióban, és a cég márkanevét biztos alapokra helyezni.”

Takács Péter, a Cresa Hungary partnere és szállodai projektekért felelős vezetője hozzátette, „Az a&o számára olyan ingatlant sikerült találnunk, amely egyszerre felel meg az általuk támasztott minőségi követelményeknek és elhelyezkedés szempontjából tökéletesen alkalmas az idegenforgalmi hasznosítás céljára. A jelenleg felújításra szoruló épület helyett hamarosan egy minden tekintetben megszépült, fiatalos de minőségi szolgáltatást nyújtó hostellel gazdagodik Budapestnek ez a része mely tovább erősíti Magyarország vonzerejét a nemzetközi utazók szemében. Az épület felújításával nemcsak megszépül egy építészeti értékeket képviselő ház, hanem hozzájárul az egész környék fejlődéséhez”