NNG

Az NNG budapesti alapítású navigációsszoftver-gyártó cég, mely napjainkra az autóipar egyik meghatározó globális beszállítója. Jelenleg a világ 6 kontinensén összesen 12 irodát és 4 képviseltet tart fent, ahol közel 1000 fő dolgozik. Termékeik több mint 190 országban, 50 nyelven érhetőek el.

ELÉRT EREDMÉNY

Új székház, folyamatos bővülés

MÉRET

9000 m2-nyi iroda közel 1000 főre

ELHELYEZKEDÉS

Szépvölgyi Business Park, Szépvölgyi Irodapark

A KÉRÉS

Az NNG kérése és elképzelése szerint két lokációból egy székházba kellett költöztetni munkatársait, lehetőleg a budai zöldövezetbe, és a munkatársak számára könnyen megközelíthető helyre. Fontos szempont volt a további folyamatos terjeszkedés lehetősége, amely hamar valós igénnyé alakult. Így a 400 főről közel 1000 főre rohamosan növekvő szoftverfejlesztőnek három éven belül kellett megoldania a további terjeszkedést azzal a feltétellel, hogy a székháztól gyalogtávolságra helyezkedjenek el a további irodák, és minőségben valamint szolgáltatások elérhetőségében se kelljen kompromisszumot hozniuk a dolgozóknak.

Bérlőképviselet

A MEGOLDÁS

A VLK Cresa nem csak épületeket javasolt az NNG részére, hanem egy stratégiai együttgondolkodás mentén sikerült a vállalat hosszú távú igényeit is kiszolgálnia. 2012 őszén költözött be az NNG székházába, a Szépvölgyi Business Park területén. A megállapodás keretében 5+5 éves szerződést írt alá a bérbeadóval, a bérleti díjat 20 %-kal a piaci átlag alá sikerült szorítani. A VLK Cresa az opciós előbérleti jog lehetőségét is megszerezte az NNG számára. A vártnál jóval hamarabb, 2014-ben belenőttek a rendelkezésre álló 6000 m2-be, és újabb 3000 m2-nyi irodaterület kellett a folyamatosan érkező új kollégák leültetéséhez. Az irodapark környezetében három különböző épületben sikerült helyet biztosítani az NNG számára úgy, hogy az első irodaház bérleti időszakához és feltételeihez kellett igazodnia a többi szerződésnek is.

AZ EREDMÉNY

A VLK Cresa az igényeket túlszárnyalva oldotta meg az NNG költözési projektet az új székházba. A folyamatos bővülés miatti rövid határidejű kérésre a VLK Cresa további három sikeres terjeszkedési tranzakciót is megvalósított a főépület komplexum környékén lévő irodaépületekben, összesen kb. 3.000 m2 összterületre vonatkozóan. A megállapodások eredményeként a bérlemények bérleti futamidejét és bérleti díját a főépületéhez igazították, a parkolóhelyek számát a parkolóhelyi normához képest 20%-kal emelték, és minden esetben sikerült a kialakítás magas minőségét biztosítani. A szoftverfejlesztő szakemberek az iparágban megszokott kreatív légkörben tudnak dolgozni mind a hat bérelt irodaépületben.

Bérlőképviselet
Meg tudja mondani, hogy cégének hány bérleti szerződése van, összesen mekkora területet bérelnek, és mennyi a bérleményi összköltség egy hónapban?