Maison Bistro & Hotel

ELÉRT EREDMÉNY

Funkcionális design egy teljesen új boutique szállodában

MÉRET

17 szobás szálloda

ELHELYEZKEDÉS

Budai Vár, Budapest

A KÉRÉS – BIZALOMRA ÉPÜLŐ MEGBÍZÁS

A Maison Bistro & Hotel tulajdonosa több sikeresen működő étterem mellett új szállodai befektetéssel kívánta bővíteni portfólióját, viszont nem rendelkezett az ehhez szükséges szállodaipari tapasztalattal. Ügyfelünk számára fontos volt a korai tervezési fázisban egy olyan szakmai csapat bevonása, akik ismerték a szállodai életet – nyitottak már szállodát, ismerik a szálloda üzemeltetéséhez szükséges elvárásokat, és korábban dolgoztak műemléki épületek felújításán -, és akikre rá merte bízni ezt a speciális projektet. Amellett, hogy a VLK Cresa több munkatársa is jártas a vendéglátás terlüetén, a Maison üzemeltetőjével régebbre visszanyúló személyes ismertségnek is köszönhetően cégünkre esett a választás a szálloda kiépítésére.

Bérlőképviselet

A MEGOLDÁS – FUNKCIONÁLIS DESIGN

A Budai Vár legrégebbi utcájában található az a 300 éves műemléki ház, amelyből egy olyan épületet kellett megálmodni, ami elbírja a szálloda pozicionálásához tervezett szolgáltatási- és szoba mixet, a vendégek elégedettségét szolgálja, üzemeltethető, és jövedelmező is. A történelmi miliő egyértelműen megadta azt a különleges hangulatot, amelyhez a mai kor vendéglátói elvárásokat és a szálloda egyediségét kellett beemelni. A két stílus ötvözetéből született a funkcionális design: az érték megőrzése mellett egy modern, használható és élhető belsővé alakult az épület, ami ráadásul három funkciót is ellát: szálloda, bisztró és rendezvényhelyszín. A projekt munkafolyamataiban rejlő kihívások között kimagasló szerepet játszottak az épület sajátosságai, amelyeket a tervezés és építés során nem lehetett elhanyagolni. Projektmenedzser munkatársaink folyamatos támogatói jelenléte nélkülözhetetlen volt az érintetteinek elképzeléseinek és a munkafolyamatok összehangolásában is.

AZ EREDMÉNY - SZINERGIÁK MEGTEREMTÉSE

Sikerült a Budai Várban lévő barokk parasztházból egy nívós boutique hotelt alakítani az épület történelmi értékeinek megőrzésével, és modern belsővel felruházva. A szinergiák megteremtését is sikerült elérni egy tizenhét szobás szállodával, ahol mindegyik szoba saját design szerint lett megálmodva, egy egyedülálló étkezési élményt nyújtó bisztróval, és a Várban található legnagyobb összefüggő pincéjével, ami rendezvényteremként és borpinceként is funkcionál. A tervezés során megfogalmazott legfontosabb szempont is életre kelt, vagyis hogy jöjjön át a Maison vendégeinek a Budai Vár hangulata és életérzés.

Bérlőképviselet
Amennyiben szálloda vagy étterem nyitását tervezi, csapatunk segít a koncepciótól a megvalósulásig!