AMC Networks International

Az AMC Networks Central Europe a világ 140 országában jelen lévő, szórakoztató műsorokat, valamint filmes tartalmakat közvetítő AMC Networks tulajdonába tartozó leányvállalat. Az AMC CE Magyarországon egy bérelt stúdióban készíti saját gyártású programjait, valamint egy kizárólagosan általa bérelt irodaépületből irányítja teljes közép-európai tevékenységét.

ELÉRT EREDMÉNY

Folyamatos működés biztosítása mellett összesen 200.000 EUR bérleményi összköltség megtakarítás

MÉRET

1800 m2 stúdió és 2000 m2 irodák/műszaki helyiségek

ELHELYEZKEDÉS

Lomb utca (iroda) és Rákospalota (filmstúdió)

Zavartalan működés

A kihívás az volt, hogy a két projektet párhuzamosan futott, az irodai bérleti szerződés újratárgyalása piaci tanulmány készítés és pályáztatás, valamint a stúdió bérleti szerződés újratárgyalása. A stúdió bérleti szerződésnél viszont, a stúdió bővítéséhez elegendő megtakarítást érjünk el, miközben biztosítjuk, hogy a stúdió működését semmi ne zavarja meg.

Bérlőképviselet

A MEGOLDÁS

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy úgy kellett a lehető legelőnyösebb tárgyalási pozíciót kiharcolni, hogy minimálisra csökkentsük az épület zavartalan működését veszélyeztető tényezőket. Egyszerre volt kulcsfontosságú tárgyalási elem az ingatlantulajdonosokkal való professzionális, jó szakmai kapcsolat fenntartása és az agresszív költségcsökkentési célok elérése.
Az aktuális helyzet megvizsgálása után javasoltunk egy, a közművekre vonatkozó költségaudit elkészítését a stúdió kapcsán a tárgyalási pozíció megerősítése céljából. Az audit végül jelentős megtakarítási potenciált mutatott ki, és emellett számos átfedésre és tisztázatlan költségre világított rá. Egy jól átlátható, új számlázási rendszer felállítása lehetővé tette a szükségtelen költségek megszüntetését. Végül pedig egy összehasonlító piackutatás segített az ingatlantulajdonost meggyőzni a piaci árakhoz jobban közelítő bérleti díj elfogadásáról.

Ingatlanai túl sok figyelmet igényelnek, és nem tud csapatával és ügyfeleivel eleget foglalkozni?