AMC Networks International

Az AMC Networks Central Europe a világ 140 országában jelen lévő, szórakoztató műsorokat, valamint filmes tartalmakat közvetítő AMC Networks tulajdonába tartozó leányvállalat. Az AMC CE Magyarországon egy bérelt stúdióban készíti saját gyártású programjait, valamint egy kizárólagosan általa bérelt irodaépületből irányítja teljes közép-európai tevékenységét.

ELÉRT EREDMÉNY

Folyamatos működés biztosítása mellett összesen 200.000 EUR bérleményi összköltség megtakarítás

MÉRET

1800 m2 stúdió és 2000 m2 irodák/műszaki helyiségek

ELHELYEZKEDÉS

Lomb utca (iroda) és Rákospalota (filmstúdió)

A KÉRÉS – TERÜLETBŐVÍTÉS ÉS KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS FOLYAMATOS MŰKÖDÉS MELLETT

Cégünk feladata az összesen 3800 m2 nagyságú területre vonatkozó bérleti szerződések újratárgyalása volt, melyek során célként tűztük ki, hogy a stúdió folyamatos működésének fenntartása mellett olyan mértékű megtakarítást érjünk el, mely lehetővé teszi a stúdió bővítését. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy úgy kellett a lehető legelőnyösebb tárgyalási pozíciót kiharcolni, hogy minimálisra csökkentsük az épület zavartalan működését veszélyeztető tényezőket. Egyszerre volt kulcsfontosságú tárgyalási elem az ingatlantulajdonosokkal való professzionális, jó szakmai kapcsolat fenntartása és az agresszív költségcsökkentési célok elérése.

Bérlőképviselet

A MEGOLDÁS – AUDIT ÉS BÉRLETI SZERZŐDÉSEK ÚJRATÁRGYALÁSA

Az aktuális helyzet megvizsgálása után javasoltunk egy, a közművekre vonatkozó költségaudit elkészítését a stúdió kapcsán a tárgyalási pozíció megerősítése céljából. Az audit végül jelentős megtakarítási potenciált mutatott ki, és emellett számos átfedésre és tisztázatlan költségre világított rá. Egy jól átlátható, új számlázási rendszer felállítása lehetővé tette a szükségtelen költségek megszüntetését. Végül pedig egy összehasonlító piackutatás segített az ingatlantulajdonost meggyőzni a piaci árakhoz jobban közelítő bérleti díj elfogadásáról.

AZ EREDMÉNY - FOLYAMATOS MŰKÖDÉS, JELENTŐS MEGTAKARÍTÁSOK ÉS A STÚDIÓ RUGALMAS BŐVÍTÉSE

A stúdió esetében az energetikai audit és az azt követő tárgyalások 15%-os rezsi-költség megtakarítást eredményeztek. Az alacsonyabb bérleti díj pedig lehetővé tette a bérelt területeken tervezett fejlesztések, bővítések megvalósítását. A központi irodaépület esetében éves szinten 130.000 EUR összegű megtakarítást sikerült elérni a tárgyalások során.

Bérlőképviselet
Ingatlanai túl sok figyelmet igényelnek, és nem tud csapatával és ügyfeleivel eleget foglalkozni?